Bunnik, 26 April 2018


Bunnik 11 mei 20 uur: 'Een prachtig ambacht', presentatie door zilversmid Jan van Berkel bij Kunstkring in Bunnik
Begin dit jaar is tot een bestuurswijziging van kunstenaarskollektief Kijk Kunst in Bunnik besloten. De naam is veranderd in Kunstkring in Bunnik (ook KKiB). We gaan ons dit jaar niet bezig houden met het organiseren van een kunstroute, maar meer met de kunst zelf. Daartoe komen we om de twee maanden met een programma. Dat kan zijn: een lezing, een presentatie, museumbezoek, een kunstdiner etc. De bijeenkomsten staan ook open voor niet-leden en introducés.
De eerstkomende bijeenkomst is op 11 mei a.s. om 20.00 uur ten huize van Datus Voorhorst, Prinses Beatrixstraat 41 in Bunnik.
Jan van Berkel, zilver- en goudsmid, zal dan een presentatie (met beamer) houden van zijn werk. Jan heeft zijn opleiding genoten op de vakschool in Schoonhoven: 3 jaar zilversmeden en 1 jaar goudsmeden. Hij komt uit een beroemde familie van goud- en zilversmeden en is de jongste broer van Kees en Dré van Berkel.
Aanmelden bij datus@voorhorst.nl , 030-2733145. Gratis toegang.
Iedereen is van harte uitgenodigd.
Bunnik, 5 November 2017


De kunstmarkt op zondag 8 oktober 2017, georganiseerd door Kijk Kunst in Bunnik, was een groot succes. We troffen het met het weer, het was de hele dag droog. Op Het Slot stonden 31 kramen, die - behalve door onze eigen leden - bemand werden door kunstenaars uit het hele land met schilderijen, tekeningen, objecten, edelsmeedkunst, glaskunst en foto's.
Wethouder Erika Spil verrichtte de opening, gevolgd door een optreden van Mariska Reijmerink en Afief. De dag werd muzikaal omlijst door een jazzband 'Treasure', zang van Amina, accordeonspel door Frits Meyer en door het Wijks Shantykoor. Ook was er een wijnproeverij en schminken voor kinderen en de bekendmaking van de prijswinnaars van de kleurwedstrijd. De markt werd weer mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsors.
Bunnik, 3 September 2017Bunnik, 2 July 2017


Lustrumkunstmarkt

Dit jaar viert KKiB het twintigjarig bestaan, het vierde lustrum.

Dat is reden voor een feestje in de vorm van een kunstmarkt.

Het thema van de markt is Kunst verbindt en kent geen grenzen.

Op 8 oktober 2017 staan er 31 marktkramen in het winkelcentrum van Bunnik en komen kunstenaars uit het hele land samen met de kunstenaars uit Bunnik hun werken laten zien.

We zorgen natuurlijk ook voor enig entertainment. Muziek, zang (waaronder het Shantykoor uit Wijk bij Duursted)e, en bijzondere optredens.

Binnenkort meer nieuws over de Kunstmarkt.
Bunnik, 19 Maart 2017


Expositie leden Kijk Kunst in Bunnik bij Kunst&Wine

Van dinsdag 28 maart t/m zaterdag 1 april exposeren Ria van Tiggelen en Annelies Soomers in de winkel &Wine van Terry Westacott. Terry is fan van de combinatie wijn en kunst en stelt de komende weken ruimte in zijn zaak beschikbaar voor schilderijen, beelden en andere kunstwerken van het kunstenaarskollektief Kijk Kunst in Bunnik (KKiB). Ria van Tiggelen exposeert met schilderijen in acryl en Annelies Soomers met beelden in brons en steen. Op 1 april van 13.00 tot 16.00 uur is de afsluiting en zijn Ria en Annelies in de winkel aanwezig om hun werk toe te lichten. U bent daarvoor van harte uitgenodigd. Locatie: Het Slot 27 in Bunnik.

Ria van Tiggelen, z.t. acryl op doek


Annelies Soomers, Vogelvlucht, brons
Bunnik, 21 Oktober 2016


KKiB heeft een hele goede fotograaf in haar midden,
check hier de Foto's van Astrid.
gemaakt op de kunstroute 2016.Bunnik, 28 September 2016


Vandaag, 28 september, van de persen gerold , het bizarre, vrolijke Kleurboek van twee Kkib leden, jeannette Turpijn en Astrid Eijkelenboom. Te koop tijdens de kunstroute (en daarna)!


Bunnik, 22 September 2016


Van 1 tot en met 15 Oktober.Bunnik, 4 September 2016


1 van de gastkunstenaars dit jaar is Laus Heezemans, hieronder een berichtje dat hij ter introductie stuurde
de beeldhouwer laus heezemans gaat bij het maken van beelden meestal uit van een idee of van een begrip, zoals verstilling of segregatie. het kenmerkende van zijn werk is de eenvoud van de vorm; geen details of versieringen. hij tracht het wezenlijke van wat hij wil zeggen vorm te geven, hetgeen nooit perfect lukt. denken, dromen, ordenen, mijmeren, plannen, zoeken naar zekerheden, zoeken naar het onbekende, pretentieloos. het blijft een zoektocht. laus heezemans werkt voornamelijk in belgisch hardsteen. flink hakken en vooral heel veel schuren, meestal in de buitenlucht. meer info op www.lausheezemans.com www.lausheezemans.com


Bunnik, 7 Mei 2016


Onder Leiding van Datus Voorhorst werd een workshop maskers maken gedaan. Volgens de 3 deelenemende dames een succes. klik hier voor een fotoimpressie.

De voorbereidingen voor de kunstroute 2016 gaan ondertussen gewoon door. Deze week wordt het affiche gekozen. Dan wordt ook snel het smoel voor de website aangepast naar 2016.


Bunnik, 20 April 2016


De voorbereidingen voor de kunstroute 2016 zijn weer in volle gang.
Het thema dit jaar is "Tuin der lusten". Dit omdat 2016 is uitgeroepen tot het Jeroen Bosch jaar. Via deze link kun je muzikaal inzoomen op het beroemde schilderij: http://calefax.nl/campaign/tuin-der-lusten/
Voor de komende vergadering staat o.a. het affiche ontwerp op de agenda. De website zal dan weer geaktualiseert worden.
Het nieuws blijft op deze pagina te volgen.
Een interactieve tour over de Tuin der lusten


Bunnik, 12 Maart 2016


Afgelopen woensdag (9 maart) hadden we een inspirerende bijeenkomst dank zij Datus Voorhorst. Hij vertelde wat er allemaal komt kijken bij het maken van maskers. Er zijn maar liefst 21 gezichtsuitdrukkingen + 1 neutrale. Er zijn zes basis-emoties: blij, verbaasd, walgend, verdrietig, boos, bang. Daarnaast zijn er complexe uitdrukkingen van emotie bijvoorbeeld: blij-verrast, boos-walgend. Datus maakte een studie van al die emoties en welke spieren gebruikt worden om ze in het gezicht te tonen. Hij maakte een serie van 22 draagbare maskers met al deze uitdrukkingen. Wij mochten ze proberen, wat komische taferelen opleverde.

Bunnik, 3 October 2015


Helene Brink opent de kunstroute.

Er is dit jaar erg veel belangstelling.Bunnik, 29 September 2015


etalageroute, Sjaak Koster haalde zelfs een fiets uit de etalage voor de poster en schilderijen van HeleneBunnik, 29 September 2015


Op woensdag avond 30 September zijn Datus Voorhorst en Helene Brink te beluisteren in het programma Kamuze van Slotstad Radio.
Van Half negen tot negen uur.

Zo is Slotstad Radio te vinden:


Bunnik, 5 September 2015

Enkele KKiB Leden exposeren in de oude kerk
op de open monumenten dag op zaterdag 12 September.


Klik hier voor het volledige programma en de deelnemers.

update: 14 September

Het was een mooie presentatie.
Bunnik, 13 July 2015

KKiB verwelkomt een nieuw lid.

Wim Zagt maakt schilderijen van de omgeving van Bunnik.
Een deel van zijn collectie is overgenomen op onze site.
klik hier
Bunnik, 1 April 2015

De voorbereidingen voor de volgende kunstroute zijn alweer in volle gang.


Het thema van 2014, geinspireerd op de allegorie van de grot van Plato, was:Het nieuwe thema voor 2015 is gekozen: "Stille Dingen" .
Ingebracht door Ria van Tiggelen en na een intensief democratisch proces gekozen denkt iedereen hier een hoop inspiratie uit te kunnen putten en we zijn allemaal benieuwd naar elkaars kunst.
De eerste enthousiaste reactie van onze trouwe bezoekers zijn al binnen. Ik heb alvast een tijdelijke cover gemaakt voor de website zoals te zien is. Maar ik nodig iedereen uit ook iets te maken.

Zin in! :)
any news? bring it in!~


Sander Sontrop
Bunnik, 1 April 2015

Aan de gallerij van Ria Louist is nieuw werk toegevoegd.

Bunnik, 9 Oktober 2014

Een impressie van de opening met foto's van Astrid
klik hier maar

Er volgt snel meer.

update 16 Oktober. Inmiddels ook foto's van Monique en Jeannette.

Bunnik, 25 September 2014

Nog 9 dagen en dan is het zover. Een groot deel van de Bunnikse middenstand is zoals elk jaar betrokken bij de kunstroute. Voor hen is het dus al begonnen. Op een hoop plaatsen is onze kunst al te bewonderen.

Onze facebookpagina geeft daar regelmatig een impressie van. Als u die pagina "liked" en/of "followed" ziet u dat als het facebook behaagt vanzelf voorbij komen.

Bij de slager en de visboer een overzicht in de vorm van een videopresentatie van alle KKiB kunstenaars...

Tot gauw!


Bunnik, 14 September 2014

Ons kunstenaars kollektief maakt een groeispurt door.
Datus Voorhorst en Bert van der Heijden, beiden beeldend kunstenaar, hebben zich aangesloten.
Vanzelfsprekend doen ze mee met de kunstroute van 4 & 5 Oktober.


Bunnik, 28 Augustus 2014

Het aftellen is begonnen....
....nog 1 vergadering en 37 nachtjes slapen


Bunnik, 14 July 2014

Cobi en Jeanette gaven een tekenworkshop op de Barbaraschool.

Jeanette maakte hiervan alsmede van de expositie op het eindfeest een aantal foto's.

Update: 18 July, er zijn winnaars bekendgemaakt.


Bunnik, 15 Juni 2014

Op de Bunnik fair gaf onze burgemeester zijn bijdrage op het collectieve tekendoek.
Bunnik, 6 October 2013

Dag 2 !! Foto's van de opening:

Kijk hierBunnik, 5 October 2013

Zodadelijk bij Luigi Amati om 11:00 op de parallelweg (naast Brothers) de openingsact, speech, openingstentoonstelling van alle KKiB kunstenaars enz.

Ik probeer zo snel mogelijk wat foto's online te zetten. Tot straks, en hopelijk tot ziens!

Sander.
Bunnik, 30 September 2013

In aanloop naar de kunstroute staat er inmiddels al kunst
bij onze sponsorende middenstanders in Bunnik.

Zie hier een plattegrond van alle locaties.

Bunnik, 14 September 2013

Geen uitnodiging ontvangen? Laat het ons weten dan zetten we u op de lijst voor volgend jaar. Voor nu: de uitnodiging in pdf formaat

Welkom!

Bunnik, 30 Augustus 2013

Een aantal foto's van onze excursie naar Amsterdam.
We hadden een goede rondleiding.
Het gebouw is prachtig. En het was heel gezellig.
Kijk hier voor de foto's van Jeanette.

Bunnik, 8 Juli 2013


Anneke Bos heeft het thema affiche van dit jaar geschilderd. Met meerderheid van stemmen gekozen.

Bunnik, 3 Juni 2013


Op de Bunnik fair met onze vooraankondiging. Het aftellen voor de KKiB atelierroute op 5 en 6 Oktober is begonnen. Het waaide nogal en gierend koud voor de tijd van het jaar... gelukkig krijg je van onze kunst al snel warme gevoelens of een glimlach ;)

Bunnik, 3 Juni 2013En zo stonden we er bij. We waaiden weg; het weer was 's morgens zeer somber en het miezerde licht.
's Middags brak de zon door, maar in de schaduw bleef het steenkoud. Daar kwam bij dat we eigenlijk een beetje in een dooie hoek stonden. Overal was het erg druk, maar niet op ons stukje Slot, daar was relatief weinig beweging.
Maar, we hebben ons mannetje gestaan met z'n allen. :-)

groetjes, Monique
Bunnik, 31 Mei 2013

Nog volop in ontwikkeling en inmiddels zijn de prachtige bestaande en nieuwe werken van Cobi, Antje en Annelies online gezet.
Morgen geven we een voorproefje van de kunstroute op de Bunnik fair.

Welkom!
Bunnik, 18 Mei 2013

Dit boze oog is op veler verzoek op de homepagina naar de achtergrond verdwenen ;)
En inmiddels is Anneke met een collectie van behoorlijke omvang ook online met de nieuwe layout. Er wordt geexperimenteerd met inzoomen op abstracte schilderijen. Waarom? Omdat het kan en omdat het in sommige gevallen een verrassend beeld van de werkwijze van de kunstenaar geeft, kijk hier maar eens.
Bunnik, 27 April 2013

Het thema van de kunstroute is "Het oog bedrogen."
En die is zoals gewoonlijk volledig democratisch aangenomen. Een thema waar we vele kanten mee uitkunnen en daar werd in de laatste vergadering al flink op gespeculeerd. Plannen zijn in de maak, dat beloofd wat. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een affiche door Hans. Nog even zullen jullie het met het snel in elkaar geflanste gephotoshopte oog van Sander moeten doen :) Aan de layout van de website wordt ook nog druk gewerkt. Enkele kunstenaars proberen de nieuwe layout al uit: Astrid, Ria, Monique en Sander.

Als je ons wilt volgen via facebook of twitter dan kan dat nu al.


Meer volgt! tot gauw,

Sander.
Bunnik, 26 Maart 2013

De kunstroute 2013 wordt dit jaar gehouden op 5 en 6 Oktober.