Tafelstukken

Broches

Halssieraden

Herinneringssieraden

Ringen

Oorsieraden

ArmbandenMedio 2003 kwam ik bij toeval in contact met een zilversmid die mij tijdens een korte cursus heeft ingewijd in de geheimen van de kunst van het edelsmeden. Ik werd zo gegrepen door de mogelijkheden die dit vak biedt, dat het me niet meer los heeft gelaten.

In de jaren die daarop volgden behaalde ik diverse deelcertificaten en in juli 2008 heb ik in Zeist de academische opleiding tot edelsmid met succes afgerond. Sindsdien ben ik gevestigd als zelfstandig edelsmid met een eigen atelier onder de naam De "Edele smidse".

Mijn gehele collectie kenmerkt zich door een bewegende lijn die de basis vormt voor alle sieraden die deels bewust zijn ontworpen en deels vallen onder de noemer "intuitieve kunst". De laatstgenoemde werkvorm resulteert vaak in verrassende ontwerpen.

Daarnaast werk ik aan een collectie unieke herinneringssieraden; sieraden die bij de drager speciale herinneringen oproepen of sieraden waarin een herinnering kan worden bewaard zoals bijvoorbeeld as van een overledene, een tandje van een kind, of een klein briefje. Deze sieraden worden altijd in overleg vervaardigd.

Monique Povel
De "Edele smidse"


Sinds 2009 lid van het Kunstenaars Kollektief "Kijk Kunst in Bunnik" (KKiB).


info@de-edele-smidse.nl
www.de-edele-smidse.nl

Over herinneringssieraden: