Cobi Hendriks
voor informatie:
E-mail: cobi.hendriks@casema.nl
Mob: 06 40540620

Sinds 2001 is Cobi lid van het Kunstenaars Collectief:
KIJK KUNST IN BUNNIK KKIB (opgericht in 1998) www.kkib.nl
Tijdens de jaarlijkse atelierroute is haar werk te zien op de overzichtstentoonstelling en bij haar thuis. Ook tijdens het lustrum van 2007 en 2012 was haar werk te zien op de kunstmarkt in Bunnik. Vanaf 1995 schildert Cobi Hendriks met acryl en olieverf op papier of doek.

Haar interesse voor tekenen en schilderen heeft ze in haar beroep als lerares altijd vorm kunnen geven tijdens de lessen beeldende vorming en schoolwerkplanontwikkeling. Sinds zij vooral voor zichzelf schildert, is het haar voorkeur voor kleur en sfeer die haar werk een eigen stijl geeft.
Door te 'spelen' met verf ontstaan afbeeldingen in zonnige en/of diepe warme tinten. Hiermee kan zij uitdrukking geven aan herinneringen en verwachtingen of aan ervaringen die op haar pad komen. Soms inspireert een onderwerp haar tot het maken van enkel schilderij, dan weer maakt zij over een thema (b.v. bomen, zee, ) meerdere werken.
Ook landschapssferen zijn geliefde onderwerpen.
Enerzijds schildert Cobi ruig en heftig, abstract; op zoek naar vrijheid en ruimte, anderzijds vindt zij in haar werk de verbondenheid met de natuur; de rust Elk schilderij is voor haar:" een ontmoeting met mijn eigenheid, een gesprek met mezelf, waarin associaties met geuren en kleuren en sferen mij inspiratie geven"
Graag laat zij anderen de ruimte om een eigen betekenis aan haar werk te geven.

Cobi Hendriks ('46) volgde voor, tijdens en na haar loopbaan diverse cursussen algemene kunstzinnige vorming bij diverse kunstenaars.
Haar werk is voornamelijk autodidact.

Zij exposeerde eerder in o.a.
De Oranjerie in Doorn,
Orpheus in Apeldoorn,
Conferentieoord Woudschoten Zeist,
Exposities Gemeentehuis Bunnik
Kantongerechtgebouw Utrecht, Arcana Bilthoven,
Hoogstraat Utrecht
Rembrandt ART in Amsterdam Cultuurgebouw Doorwerth
Kunstmarkten in Bergen, Spaarndam, Hoorn ,Amerongen, Dordrecht, Arnhem
Kunstroute KKiB jaarlijks