Abstracten

Inzicht

A brave new world

De morgenstond

De weg kwijt

Fun

Happy

Het pad gaat niet altijd over rozen

Laat maar los

Diversen

Achter een scheefgezakte poort...

Koppen

het oog bedrogen

Tuttig

Wie maakt me wat

Zeven min vier

Backup

Beach girls

Bitch

Carnaval

Catwoman

Een moment voor mezelf

Feestbeest

Flowergirl

Girl power

I can do it

Ik worstel en kom boven

Lef

Maskerade

Ontembare vrouw

Passie

Roza

Saint Tropez

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Materie

Magic

100

De naam van de roos

De stilte en de storm

Naakt

Sub rosa

Modellen

Los laten

Freedom

helder naakt

Maria

Torso

Wat is kwetsbaarMijn binnen wereld breng ik naar buiten door middel van mijn schilderijen. De interactie tussen mij en het doek staat centraal. Gelijkenis met de realiteit heb ik daarbij losgelaten.
De keuze van het te schilderen onderwerp houd ik veelal dicht bij mezelf. Het vrouwelijke model is een geliefd onderwerp. Daarbij werk ik vrijwel altijd met acryl, waarbij mijn kleurgebruik kenmerkend is. Ook het werken met materie is een prettig uitdrukkingsmiddel. Ik merk dat het kleurgebruik dan wel gematigder is.
In mijn werk zit een enorme ontwikkeling. In de techniek zondermeer, maar ook in datgene wat ik naar buiten breng. Schilderen geeft helderheid aan wie ik ben. In die zin vormen mijn schilderijen een autobiografie en zijn ze een weergave van de ontwikkeling die ik zelf doormaak. Ik voel niet de behoefte om mijn werk uit te leggen aan derden, maar vind het wel fascinerend te merken dat mensen geraakt worden door datgene wat ik maak. Schilderen is voor mij dan ook in de eerste plaats een gevoelskwestie, naast techniek, bloed, zweet en tranen.

Anneke Bos-Verbrugge aeh.bos@gmail.com